Palveluehdot

Viimeksi päivitetty 13. joulukuuta 2019. Nämä palvelun ehdot (jotka yhdessä alla olevien yritysten ehtojen kanssa muodostavat ”ehdot”) ovat voimassa välittömästi käyttäjille, jotka avaavat tai käyttävät palvelua tai rekisteröivät käyttäjätilin 13. joulukuuta 2019 tai sen jälkeen. Palvelun ehdot tulevat voimaan 31. tammikuuta 2020 käyttäjille, joilla on jo olemassa oleva käyttäjätili. Jos haluat tarkastella aikaisempia ehtoja, napsauta tästä.

HUOMAA: NÄMÄ EHDOT SISÄLTÄVÄT RIIDANRATKAISUEHDOT (KATSO OSIO 13), JOTKA RAJOITETTUJA POIKKEUKSIA LUKUUN OTTAMATTA EDELLYTTÄVÄT, ETTÄ (1) YELPIÄ KOSKEVAT VAATIMUKSESI RATKAISTAAN SITOVALLA, KERTALUONTOISELLA VÄLIMIESMENETTELYLLÄ, JA (2) LUOVUTAT OIKEUTESI RYHTYÄ TAI OSALLISTUA MIHIN TAHANSA RYHMÄ- TAI EDUSTUKSELLISEEN OIKEUSTOIMEEN TAI -PROSESSIIN.

Nämä ehdot koskevat pääsyoikeuksia tuotteisiimme ja palveluihimme sekä niiden käyttöä, sisältäen verkkosivustomme, tapahtumiemme, viestintämme (esim. sähköpostit, puhelut ja tekstiviestit) ja mobiilisovellustemme kautta tarjotut tuotteet ja palvelut (kutsutaan yhdessä nimityksellä ”palvelut”). Kun käytät palvelua, hyväksyt nämä ehdot, jotka muodostavat laillisesti sitovan sopimuksen seuraavien kanssa: (i) Yelp Inc., Delaware Corporation, jonka pääkonttori on San Franciscossa, Kaliforniassa, ellet asu virallisesti Euroopan talousalueella (”ETA”) tai Sveitsissä; tai (ii) Yelp Ireland Ltd., joka on osakeyhtiö Irlannin tasavallan lakien mukaisesti, jos asut ETA-alueella tai Sveitsissä. ”Yelp” tarkoittaa Yelp Inc.- tai Yelp Ireland Ltd. -yhtiötä. Jos käyttäjä ei halua tai voi noudattaa näitä ehtoja, hänen ei tule käyttää palvelua. Lisätietoja toimintaperiaatteistamme ja -ohjeestamme saat napsauttamalla tästä

 1. MÄÄRITELMÄT
  1. Osapuolet. Sana ”käyttäjä”, ”käyttäjän” ja sen muut yksikölliset taivutusmuodot viittaavat sinuun tämän palvelun käyttäjänä. ”Käyttäjä” on henkilö, jolla on pääsyoikeus palveluun tai joka käyttää millä tahansa tavalla palvelua. Sana ”me”, ”meitä”, ”meidän” ja sen muut taivutusmuodot viittaavat Yelpiin ja sen tytäryhtiöihin.
  2. Sisältö. Sisältö” tarkoittaa tekstiä, kuvia, ääntä, videota ja kaikkia muita tieto- ja viestintämuotoja. ”Oma sisältö” tarkoittaa sisältöä, jotka käyttäjä lähettää tai siirtää palveluun, palvelun kautta, yhteydessä palveluun tai palveluun liittyen, kuten arvostelut, arvosanat, kuvat, videot, onnittelut, terveiset, kutsut, sisäänkirjautumiset, ystäväpyynnöt, niiden hyväksyminen, ja niitä seuraavat toimet, suorat viestit ja tiedot, joita laitat käyttäjäprofiiliisi tai ehdotat yrityksen sivulle. ”Käyttäjäsisältö” tarkoittaa sisältöä, jonka käyttäjä lähettää tai siirtää palveluun, palvelun kautta, yhteydessä palveluun tai palveluun liittyen. ”Yelpin sisältö” tarkoittaa sisältöä, jonka me luomme ja annamme saataville palvelun yhteydessä tai palveluun liittyen. ”Kolmannen osapuolen sisältö” tarkoittaa sisältöä, joka on peräisin muilta osapuolilta kuin Yelpiltä tai sen käyttäjiltä, ja joka on saatavilla palvelun yhteydessä. ”Palvelusisältö” tarkoittaa kaikkea sisältöä, joka on saatavilla palvelun yhteydessä, sisältäen oman sisällön, käyttäjäsisällön, Yelpin sisällön ja kolmansien osapuolten sisällön.
  3.   Sivustot ja käyttäjätilit. ”Kuluttajasivusto” tarkoittaa Yelpin kuluttajasivustoa (www.yelp.com ja siihen liittyviä verkkotunnuksia) ja mobiilisovelluksia. ”Kuluttajan käyttäjätili” tarkoittaa käyttäjätiliä, jonka luot saadaksesi pääsyoikeuden tai käyttääksesi kuluttajasivustoa. ”Yritystili” tarkoittaa tiliä, jonka luot saadaksesi pääsyn Yelpin yrityksenomistajien verkkosivuille (biz.yelp.com ja siihen liittyvät verkkotunnukset) ja mobiilisovelluksiin tai käyttääksesi niitä. ”Käyttäjätili” tarkoittaa mitä tahansa kuluttajan käyttäjätiliä tai yritystiliä.
 2. MUUTOKSET EHTOIHIN
  Yelp saattaa toisinaan muuttaa ehtoja. Ehtojen viimeisin versio löytyy täältä. Käyttäjä on tietoinen siitä ja hyväksyy sen, että hänen harjoittamansa palvelun käyttö on niiden ehtojen alaista, jotka ovat voimassa silloin, kun käyttäjä käyttää palvelua. Jos teemme näihin ehtoihin olennaisia muutoksia, ilmoitamme käyttäjälle joko sähköpostitse, lähettämällä palveluun tiedotteen ja/tai muulla tavalla ennen muutosten voimaantulopäivää. Yelp ilmoittaa myös tämän sivun yläosassa, milloin ehtoja on viimeksi muutettu. Käyttäjän tulisi käydä tällä sivulla säännöllisesti, sillä ehtojen uudet versiot sitovat käyttäjää. Käyttäjä on tietoinen siitä ja hyväksyy sen, että kun hän jatkaa palvelun käyttöä ehtojen muutosten voimaantulopäivän jälkeen, hän hyväksyy samalla muutokset.
 3. KÄÄNNÖKSET
  Saatamme kääntää ehdot muille kielille käyttäjien avuksi. Tästä huolimatta englanninkielinen versio on se, joka määrittelee käyttäjän suhteen Yelpiin, ja jos erikielisten versioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia, englanninkielinen versio katsotaan ensisijaiseksi. Englanninkielinen versio on saatavilla täällä.
 4. PALVELUN KÄYTTÖ
  1. Edellytykset. Jotta käyttäjä voisi käyttää palvelua, hänellä on oltava tarvittavat valtuudet hyväksyä nämä ehdot. Käyttäjä ei saa käyttää palvelua, jos hän työskentelee jonkun Yelpin kilpailijan palveluksessa tai jos Yelp on aiemmin kieltänyt palvelun käytön käyttäjältä tai sulkenut tämän käyttäjätilin.
  2. Lupa käyttää palvelua. Yelp myöntää käyttäjälle oikeuden käyttää palvelua näiden ehtojen mukaisesti. Käyttäjä käyttää palvelua omalla vastuullaan ja sillä riskillä, että hän saattaa nähdä sellaista sisältöä, jonka hän kokee loukkaavaksi, säädyttömäksi, virheelliseksi, ei-toivottavaksi tai muulla tavoin sopimattomaksi, epätäydelliseksi, ja jonka mahdollisista riskeistä tai vaaroista ei ole ollut varoitusta, tai joka on muulla tavalla epäasiallista.
  3. Palvelun saatavuus. Palvelua voidaan muokata ja päivittää tai sen toiminta voidaan keskeyttää tai lakkauttaa kokonaan milloin tahansa ja ilman erillistä ilmoitusta tai korvausvelvollisuutta.
  4. Käyttäjätilit. Käyttäjän tulee luoda käyttäjätili ja antaa pyydetyt tiedot, jotta hän voisi käyttää joitakin palvelun toimintoja. Käyttäjä on itse vastuussa tilinsä salasanan luottamuksellisuudesta. Käyttäjä on myös vastuussa kaikesta tilinsä kautta tapahtuvasta toiminnasta. Käyttäjä sitoutuu ilmoittamaan Yelpille välittömästi, jos hänen käyttäjätiliään käytetään luvatta. Yelp pidättää itsellään oikeuden sulkea käyttäjätilin milloin tahansa mistä tahansa syystä tai ilman erillistä syytä.

   Käyttäjän kuluttajan käyttäjätili on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön, eikä käyttäjä saa luoda tai käyttää kuluttajan käyttäjätiliä kenenkään muun puolesta. Pyydämme, että käyttäjä antaisi tiliä luodessaan mahdollisimman täydelliset ja tarkat tiedot itsestään, sillä tämä lisää käyttäjän uskottavuutta palvelussa. Käyttäjä ei saa teeskennellä olevasi joku muu henkilö, antaa muuta sähköpostiosoitetta kuin omansa, luoda useampia käyttäjätilejä tai siirtää kuluttajan käyttäjätiliään toiselle henkilölle ilman Yelpin etukäteen antamaa lupaa. 

  5. Yelpin ja muiden tahojen lähettämät viestit. Kun käyttäjä avaa tai käyttää palveluamme, hän hyväksyy, että hän saa Yelpiltä tai muilta käyttäjiltä viestejä palvelun kautta tai millä tahansa muulla tavalla kuten sähköpostitse, ilmoituksilla, tekstiviesteillä (sisältäen SMS ja MM) ja puhelimitse. Näissä viesteissä saatetaan mainostaa Yelpiä tai Yelpissä olevaa yritystä, ja viestejä saattavat lähettää Yelp, Yelpissä olevat yritykset tai muut käyttäjät. Käyttäjä ymmärtää myös, että viestejä voidaan lähettää automaattisilla puhelinsoittojärjestelmillä, ja puhelinliittymän operaattori saattaa veloittaa käyttäjältä tietyistä viestintätavoista kuten tekstiviesteistä ja puhelinsoitoista. Käyttäjä suostuu ilmoittamaan heti, jos hänen antamansa puhelinnumero(t) on(ovat) muuttuneet tai niiden käyttö on lopetettu. Huomautuksena käyttäjälle: kaikkea Yelpin kanssa tai kautta tapahtuvaa viestintää, sisältäen puhelinsoitot, voidaan valvoa laadunvalvontatarkoituksiin.

   Voit kieltää tietyt viestintämuodot täällä.

 5. SISÄLTÖ
  1. Vastuu omasta sisällöstä. Käyttäjä on itse vastuussa omasta sisällöstään, ja kun hän julkaisee sisältöä, sitä ei voida joissakin tapauksissa enää poistaa. Käyttäjällä itsellään on kaikki vastuu omasta sisällöstä, sen luotettavuus, laatu ja virheettömyys mukaan lukien, sisältäen tilanteen, jossa joku on riippuvainen sen laadusta. Käyttäjä on itse vastuussa myös riskeistä, jotka liittyvät henkilötietojen paljastamiseen. Käyttäjä vakuuttaa, että hän joko omistaa oman sisältönsä tai hänellä on sen käyttämiseen ja käytön sallimiseen tarvittavat oikeudet. Käyttäjä ei saa antaa sellaista vaikutelmaa, että Yelp sponsoroisi tai suosittelisi hänen omaa sisältöään.

   Käyttäjä saattaa olla korvausvelvollinen, jos hän esimerkiksi julkaisee omassa sisällössään virheellisiä, tahallisesti harhaanjohtavia tai loukkaavia tietoja; tai jos hän rikkoo jonkin kolmannen osapuolen oikeuksia, esimerkiksi tekijänoikeuksia, tavaramerkkiä, palvelumerkkiä, patenttia, liikesalaisuutta, moraalista oikeutta, yksityisyyttä, oikeutta päättää oman nimensä tai kuvansa käytöstä tai mitä tahansa muuta immateriaali- tai omistusoikeutta; tai jos käyttäjän omassa sisällössä on laitonta materiaalia, esimerkiksi lainvastaista vihapuhetta tai pornografiaa; tai jos sisältö on vahingollista tai haitallista alaikäisille; tai jos sisältö rikkoo mitä tahansa lakia tai säännöstä tai yllyttää niiden rikkomiseen; tai rikkoo näitä ehtoja.

  2. Yelpin oikeudet käyttää käyttäjän omaa sisältöä. Yelpillä on oikeus käyttää käyttäjän omaa sisältöä monin eri tavoin, esimerkiksi asettamalla se julkisesti esille, muokkaamalla sitä, sisällyttämällä sitä mainoksiin tai muihin tuotoksiin, luomalla siitä johdannaisteoksia, markkinoimalla tai jakelemalla sitä ja antamalla muiden osapuolten (”muut mediat”) tehdä samoin omilla sivustoillaan tai julkaisualustoillaan. Käyttäjä myöntää täten Yelpille peruuttamattomat, maailmanlaajuiset, pysyvät, ei-yksinomaiset, tekijänoikeusmaksuttomat, luovutettavat, alikäyttöoikeuksien myöntämisen sallivat ja siirrettävissä olevat oikeudet käyttää käyttäjän omaa sisältöä mihin tahansa tarkoitukseen. Käyttäjän tulee ottaa huomioon, että hän myöntää myös muille palvelun käyttäjille ja muille medioille peruuttamattomat oikeudet tarkastella käyttäjän Omaa sisältöä palvelun tai jonkin muun median käytön yhteydessä. Lisäksi käyttäjä luopuu peruuttamattomasti oikeuksistaan nostaa tai olla osallisena Yelpiä tai sen käyttäjiä vastaan nostettuihin, käyttäjän omaa sisältöä koskeviin kanteisiin, moraalisia oikeuksia koskeviin väitteisiin ja tekijän nimeämistä koskeviin vaatimuksiin. ”Käytöllä” viitataan tässä yhteydessä käyttäjän oman sisällön varsinaisen käytön lisäksi myös sen kopiointiin, julkiseen esittämiseen ja näyttämiseen, jäljentämiseen, jakeluun, muokkaamiseen, kääntämiseen muille kielille, poistamiseen, analysointiin, kaupallistamiseen ja johdannaisteosten luomiseen.
  3. Omistus. Näiden ehtojen osapuolista käyttäjä on se, joka omistaa oman sisältönsä. Yelp omistaa Yelpin sisällön, johon lukeutuvat niihin kuitenkaan rajoittumatta visuaaliset käyttöliittymät, interaktiiviset toiminnot, grafiikka, suunnittelu ja laatiminen (jälkimmäiseen lukeutuvat niihin kuitenkaan rajoittumatta käyttäjien sisällön ja palvelun muun sisällön valinta, koordinointi ja kerääminen), ohjelmakoodin, tuotteiden ja ohjelmistojen laatiminen, tähtiarvioiden ja arvostelujen koostaminen sekä kaikki palvelun muut osat ja elementit, lukuun ottamatta käyttäjän omaa sisältöä, muiden käyttäjien sisältöä ja kolmansien osapuolten sisältöä. Yelp omistaa myös kaikki Yelpin sisältöön ja palveluun liittyvät tekijänoikeudet, tavara- ja palvelumerkit, tuotenimet, liikesalaisuudet ja muut immateriaali- ja omistusoikeudet kaikkialla maailmassa. Näitä oikeuksia suojaavat tekijänoikeus-, mallisuoja-, patentti- ja tavaramerkkilait sekä liikesalaisuuslait ja kaikki muut sovellettavat immateriaali- ja omistusoikeuksia koskevat lait. Käyttäjä ei saa tästä syystä myydä, lisensoida, kopioida, julkaista, muokata, uudelleentuottaa tai jaella Yelpin sisältöä eikä luoda siitä johdannaisteoksia tai mukaelmia. Käyttäjä ei myöskään saa esittää Yelpin sisältöä julkisesti eikä hyödyntää sitä tai sen osia millään muulla tavoin kuin Yelpin erikseen sallimalla tavalla. Ellei näissä ehdoissa erikseen ja yksiselitteisesti muuta todeta, Yelp ei myönnä käyttäjälle mitään suoria tai epäsuoria oikeuksia, ja kaikki palvelua ja Yelpin sisältöä koskevat oikeudet kuuluvat ainoastaan Yelpille.
  4. Mainonta. Yelp ja sen lisenssinhaltijat voivat näyttää käyttäjän oman sisällön yhteydessä tai sisällä mainoksia, maksettua sisältöä ja muita tietoja. Käyttäjä ei ole oikeutettu minkäänlaisiin korvauksiin mainosten näyttämisestä. Mainostustapa ja mainosten määrä voi muuttua ilman erillistä ilmoitusta käyttäjälle.
  5. Muuta. Käyttäjien sisältö (myös Yelpin palveluksessa tai alihankkijoina toimivien käyttäjien luoma sisältö) ei välttämättä edusta Yelpin mielipiteitä. Ellei laki vaadi toisin, meillä ei ole velvollisuutta säilyttää tai toimittaa käyttäjälle kopioita omasta sisällöstä, emmekä takaa mitään luottamuksellisuutta sisältöösi liittyen. Yelp pidättää itsellään oikeuden halutessaan, mistä tahansa syystä tai ilman erillistä syytä ja täysin oman harkintansa mukaisesti sekä ilman erillistä ilmoitusta poistaa, sensuroida, muokata tai palauttaa ennalleen käyttäjien sisältöä. Voimme esimerkiksi poistaa jonkin arvion, jos se mielestämme rikkoo sisältöohjeitamme. Yelp ei yritä vahvistaa mitään paikallista liiketoimintaa tai sen edustajia koskevia lisenssejä muuten kuin Yelpin Verified License -ohjelman mukaisesti. Kuluttajien tulee kysyä tällaisista lisensseistä suoraan yritykseltä. Yritykset, joiden lisenssit on vahvistettu Yelpin toimesta, saavat ”Verified License” -merkin, joka näkyy yrityksen Yelpin yrityssivulla.
 6. VARAAMINEN JA SUORITUKSET
  1. Yleistä. Käyttäjällä on palvelun kautta pääsy toimintoihin, joilla voidaan varata tai tehdä suorituksia paikallisen yrityksen kanssa, kuten tehdä ravintola- tai kylpylävarauksia, tilata ruokatoimituksen tai sopia tapaamisen tai kokouksen ajankohdan. Yelpin kolmannet osapuolet saattavat tarjota näitä palveluita esim. iframesin tai vastaavan formaatin kautta, ja niiden käyttöä saattavat hallita eri ehdot tai lisäehdot, jotka esitetään käyttäjälle varaus- tai suoritusprosessin yhteydessä. Käyttäjälle huomioksi: sellaiset kolmannen osapuolen kumppanit ja/tai siirtoja tekevät paikalliset yritykset ovat itse vastuussa varausten ja suoritusten toteuttamisesta.
  2. Maksut ja peruutukset Käyttäjää saatetaan vaatia antamaan luottokorttitietonsa varauksen vahvistamiseksi, ja häneltä saatetaan veloittaa sovellettavat maksut, sisältäen peruutusmaksut ja tulematta jättämisen maksut suorituksen tekevän yrityksen varauksen yhteydessä antamien peruutusehtojen mukaisesti. Hyväksyt, että Yelp saattaa myötävaikuttaa tällaisiin maksuihin ja veloituksiin suorituksen tekevän paikallisen yrityksen kanssa.
  3. Kupongit. Mitään kuponkeja, joita Yelp saattaa julkaista palvelun yhteydessä, ei saa siirtää muille tahoille (ellei laki vaadi niin), hyvitettyä rahaksi tai muuksi korvaukseksi, ja niiden voimassaolo lakkaa automaattisesti kolmenkymmenen (30) päivän kuluttua julkaisupäivästä, ellei toisin mainita. Jos käyttäjän käyttäjätili lopetetaan, käyttäjä ei voi käyttää mitään voimassa olevia tai käyttämättömiä kuponkeja, ja kaikki tällaisten kuponkien voimassaolo päättyy automaattisesti, eikä niistä voi saada hyvitystä tai vaihtaa rahaksi, ellei laki vaadi niin. 
 7. TAKUUSITOUMUKSET JA (SOPIMUS)VAKUUDET
  Yelpillä ei ole mitään velvollisuutta pakottaa käyttäjän puolesta muita käyttäjiä noudattamaan näitä ehtoja. Rohkaisemme käyttäjiä ilmoittamaan Yelpille, jos he epäilevät jonkun toisen käyttäjän rikkoneen näitä ehtoja, mutta pidätämme kuitenkin itsellämme oikeuden tutkia tapaus ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin täysin oman harkintamme mukaan.
  1. Käyttäjä ilmoittaa ja takaa, että: 
   1. hän on lukenut ja ymmärtää sisältöohjeemme;
   2. hän on lukenut ja ymmärtää tietosuojakäytäntömme. Jos hän käyttää sivustoa Yhdysvaltojen ulkopuolella, hän suostuu siihen, että hänen henkilökohtaiset tietonsa siirretään Yhdysvaltoihin ja niitä käsitellään siellä, ja 
   3. hän on lukenut ja hyväksyy tapahtuman ehdot, ennen kuin hän menee mihinkään palvelussa listattuun tapahtumaan. 
  2. Hän myös ilmoittaa ja takaa, että hän ei itse käytä palvelua eikä auta, rohkaise, mahdollista tai anna muiden käyttää palvelua seuraaviin tarkoituksiin:
   1. ehtojemme rikkominen, sisältäen sisältöohjeet ja tapahtuman ehdot 
   2. minkään väärennetyn, loukkaavan tai häpäisevän arvostelun julkaiseminen, arvosteluiden vaihtaminen muiden kanssa tai korvauksen maksaminen jollekin tai korvauksen vastaanottaminen arvostelun julkaisemiseksi, julkaisematta jättämiseksi tai poistamiseksi
   3. minkä tahansa kolmannen osapuolen oikeuksien rikkominen; näihin oikeuksiin lukeutuvat luottamuksellisuus, tekijänoikeudet, tavaramerkit, patentit, liikesalaisuudet, moraaliset oikeudet, yksityisyys, oikeus päättää oman nimensä tai kuvansa käytöstä ja kaikki muut immateriaali- tai omistusoikeudet
   4. muiden uhkailu, ahdistelu, vahingoittaminen tai kiusaaminen ja kiihkoilu tai syrjintään yllyttäminen
   5. jonkin yrityksen tai muun kaupallisen tahon tai tapahtuman mainostaminen tai palvelun muunlainen käyttö kaupallisiin tarkoituksiin muutoin kuin yritystilin kautta ja yritysten ehtojen mukaisesti
   6. joukkosähköpostien, kyselyiden tai muiden joukkoviestien lähettäminen, olivatpa viestit sitten kaupallisia tai eivät, ja hakusanaroskapostitukseen osallistuminen tai muunlaiset yritykset manipuloida palvelun hakutuloksia, arvosteluiden suositusohjelmistoa (kuten alla olevissa yritysten ehdoissa on määritelty) tai kolmansien osapuolten sivustoja
   7. henkilökohtaisten tietojen pyytäminen alaikäisiltä ja pornografian lähettäminen tai julkaiseminen
   8. minkä tahansa sovellettavan lain rikkominen
   9. palvelun tai sen sisällön (muun kuin käyttäjän oman sisällön) muokkaaminen, muuttaminen, mukauttaminen, uudelleenesittäminen, jakelu, kääntäminen, johdannaisteosten tai mukaelmien luominen, julkinen esittäminen, myynti, kaupustelu tai muunlainen hyödyntäminen millään muulla kuin Yelpin erikseen sallimalla tavalla
   10. robotti-, lukki-, palveluhaku- tai hakusovelluksen tai muun automaattisen laitteen, prosessin tai keinon käyttö minkään palvelun tai minkä tahansa palvelun osan käyttämiseen, noutamiseen, kopiointiin tai indeksointiin, paitsi Yelpin nimenomaisesti sallimissa rajoissa (esim. osoitteessa www.yelp.com/robots.txt kuvatulla tavalla);
   11. minkä tahansa palvelun osan osin purkaminen sen rakenteen selvittämiseksi (takaisinmallinnus), ellei sovellettava laki kiellä tätä rajoitusta, missä tapauksessa hyväksyt toimittavasi meille kirjallisen ilmoituksen 30 päivää etukäteen täällä;
   12. palvelun missä tahansa osassa tai palvelusta tulostetuissa tai kopioiduissa materiaaleissa sijaitsevien tekijänoikeus-, tuotemerkki- tai muiden omistusoikeusilmoitusten poistaminen tai muokkaaminen;
   13. käyttäjiin liittyvien tietojen tallennus, käsittely tai tiedonlouhinta
   14. minkä tahansa palvelun osan käyttö, noutaminen tai indeksointi yritysarviotietokannan luomiseksi tai tietojen lisäämiseksi olemassa olevaan tietokantaan
   15. minkä tahansa sivuston osan uudelleenmuotoilu tai kehystäminen
   16. kaikki sellaiset toimet, jotka Yelpin mielestä joko kuormittavat tai saattavat kuormittaa Yelpin teknologista infrastruktuuria tai muulla tavoin aiheuttaa liian paljon liikennettä palvelulle
   17. palvelun, käyttäjätilien tai siihen yhteydessä olevien tietokonejärjestelmien tai tietoverkkojen luvattomat käyttöyritykset hakkeroimalla, salasanojen selvittämisen kautta tai muilla tavoin
   18. palvelun tai minkä tahansa palvelun sisällön käyttäminen minkään tietokonevirusten, matojen, vikojen, troijalaisten, haittakoodin, vakoiluohjelmiston, haittaohjelman tai muiden tuhoavien tai haitallisten asioiden siirtämiseen
   19. minkä tahansa sellaisen laitteen, ohjelmiston tai toiminnon käyttö, joka haittaa palvelun toimintaa tai muutoin vaikuttaa siihen haitallisesti
   20. palvelun käyttö minkä tahansa tietoverkon turvallisuuden vaarantamiseen tai salasanojen tai salauskoodien hakkerointiin sivuston tai sen sisällön vahingoittamiseksi tai niiden turvallisuuden vaarantamiseksi tai
   21. jonkin palvelun turvallisuuteen liittyvän tai sen sisällön tai itse palvelun käyttöä tai kopiointia estävän tai rajoittavan ominaisuuden poistaminen, kiertäminen, estäminen, vahingoittaminen tai kyseisten ominaisuuksien haittaaminen jollakin muulla tavoin.
 8. LISÄKÄYTÄNNÖT JA -EHDOT 
  1. Tekijänoikeus- ja tavaramerkkikiistat. Käyttäjä suostuu noudattamaan rikkomuskäytäntöämme ilmoittamalla meille käyttäjäsisältöä koskevista tekijänoikeus- ja tuotemerkkiriidoista. Käyttäjä hyväksyy, että saatamme lähettää edelleen minkä tahansa ilmoituksen, joka on lähetetty rikkomuskäytäntömme mukaisesti käyttäjälle, joka on luonut tai lähettänyt tapaukseen liittyvän käyttäjäsisällön.
  2. Lisäehdot. Käyttäjä käyttää palvelua minkä tahansa ja kaikkien lisäehtojen, -käytäntöjen, -sääntöjen tai ohjeiden mukaisesti, joita me saatamme julkaista palvelussa tai joihin luomme linkin palveluista (”lisäehdot”). Kaikki sellaiset lisäehdot sisällytetään täten viitteeksi ja tehdään osaksi näitä ehtoja. Jos käyttäjällä on yritystili, alla olevia yrityksen ehtoja sovelletaan käyttäjään. 
  3. PARANNUS- JA MUUT EHDOTUKSET
   Jos käyttäjä lähettää Yelpille omia ideoitaan, ehdotuksiaan tai tarjous- tai muita asiakirjoja (”palaute”), hän suostuu samalla siihen, että (i) hänen lähettämässään palautteessa ei ole kolmansien osapuolten luottamuksellisia tietoja tai liikesalaisuuksia, (ii) Yelpillä ei ole palautteen suhteen mitään suoria tai epäsuoria luottamuksellisuusvelvoitteita, (iii) Yelp saattaa jo kehitellä tai harkita jotakin sellaista, jota palaute sisältää, (iv) meillä ei ole velvoitetta arvostella, käsitellä, ottaa huomioon tai toteuttaa palautetta eikä palauttaa käyttäjälle osaa palautteesta tai koko palautetta, ja (v) käyttäjä myöntää Yelpille peruuttamattomat, ei-yksinomaiset, tekijänoikeusmaksuttomat, eteenpäin luovutettavat, maailmanlaajuiset, määrättävät, alilisensoitavat ja siirrettävät oikeudet käyttää ja muokata palautetta, luoda siitä johdannaisteoksia, julkaista ja jaella sitä ja myöntää siihen alikäyttöoikeuksia. Lisäksi käyttäjä luopuu peruuttamattomasti oikeuksistaan nostaa tai olla osallisena Yelpiä tai sen käyttäjiä vastaan nostettuihin, palautetta koskeviin kanteisiin tai moraalisia oikeuksia koskeviin väitteisiin.
 9. KOLMANNEN OSAPUOLEN SISÄLTÖ JA PALVELUT
  Palvelussa voi olla kolmannen osapuolen sisältöä tai sisällyttää linkkejä muille verkkosivuille tai muihin sovelluksiin (kukin näistä on ”kolmannen osapuolen palvelu”). Emme hallitse tai hyväksy mitään kolmannen osapuolen sisältöä tai kolmannen osapuolen palvelua. Käyttäjä suostuu siihen, että Yelp ei ole vastuussa minkään kolmannen osapuolen palvelun saatavuudesta, täsmällisyydestä tai sisällöstä. Käyttäjä käyttää ja luottaa kaikkiin kolmannen osapuolen sisältöihin ja kolmannen osapuolen palveluihin omalla riskillään.

  Jotkut palvelun ja kolmannen osapuolten palveluiden kautta saataville annetut palvelut voivat olla lisäksi muiden kolmannen osapuolen palveluehtojen, tietosuojakäytänteiden, lisenssiehtojen ja ilmoitusten ja muiden ehtojen, käyttöehtojen ja käytänteiden alaisia, sisältäen ilman rajoitusta täällä julkaistut ehdot, käytännöt ja muut ehdot. On käyttäjän omalla vastuulla tutustua sellaisiin sovellettaviin kolmannen osapuolen ehtoihin.

 10. KORVAUSVASTUU
  Sitoudut vapauttamaan vastuusta, puolustamaan ja suojaamaan Yelpiä, sen emoyhtiöitä, tytäryhtiöitä, osakkuusyhtiöitä, yhteistyökumppaneita, tavarantoimittajia, lisenssinhaltijoita ja kumppaneita sekä niiden toimihenkilöitä, johtajia, työntekijöitä, asiamiehiä, alihankkijoita ja edustajia (yhteisesti ”Yelp-yksiköt”), miltä tahansa ja kaikilta kolmannen osapuolten vaateilta, toimilta, vaatimuksilta, menetyksiltä, vahingoilta, kustannuksilta, vastuuvelvollisuuksilta ja kuluilta (sisältäen mm. asianajajien maksut ja oikeudenkäyntikulut), joita syntyy suoraan tai liittyen seuraaviin asioihin (i) siihen, että sinulla on pääsy palveluun tai käytät sitä, mukaan lukien oma sisältösi, (ii) siihen, että rikot näitä ehtoja, (iii) siihen, että rikot näiden ehtojen mukaista edustustasi tai takuita, (iv) ostat tuotteita tai palveluita palveluihin liittyen, (v) tuotteisiisi tai palveluihisi tai niiden markkinointiisi loppukäyttäjille tai (vi) rikot tai tiliäsi käyttävä kolmas osapuoli rikkoo immateriaalioikeuksia tai muita yksityisen henkilön tai yhteisön oikeuksia. Yelp pidättää itsellään oikeuden hoitaa käyttäjän kustannuksella yksinomaisen puolustuksensa sellaisissa tapauksissa, joissa käyttäjä on korvausvastuussa Yelpille, ja Yelp pidättää itsellään oikeuden hallita yksin kaikkia tällaisiin tapauksiin liittyviä seikkoja. Käyttäjä suostuu siihen, että hän tekee tällaisten vaatimusten yhteydessä yhteistyötä Yelpin puolustuksen kanssa. Käyttäjä suostuu siihen, ettei hän ryhdy tällaisissa tapauksissa sovittelutoimiin ilman Yelpin etukäteen antamaa kirjallista suostumusta. Yelp ryhtyy kohtuullisiin toimiin ilmoittaakseen käyttäjälle tällaisista vaatimuksista, oikeustoimista tai -prosesseista, kunhan Yelp on ensin itse saanut tiedon kyseisistä toimista.
 11. VASTUUVAPAUSLAUSEKKEET JA VASTUUNRAJOITUKSET
  KÄYTTÄJÄN TULEE LUKEA TÄMÄ OSIO HUOLELLA, SILLÄ SIINÄ RAJOITETAAN YELP-YHTIÖIDEN VASTUUTA KÄYTTÄJÄN SUHTEEN. KAIKKIA ALLA OLEVIA KOHTIA SOVELLETAAN, ELLEI SOVELLETTAVAN LAIN PAKOTTAVISTA SÄÄNNÖKSISTÄ MUUTA JOHDU. MINKÄÄN TÄSSÄ MAINITUN KOHDAN TARKOITUKSENA EI OLE RAJOITTAA MITÄÄN SELLAISIA KÄYTTÄJÄN OIKEUKSIA, JOITA EI LAIN MUKAAN SAA RAJOITTAA. KUN KÄYTTÄJÄ KÄYTTÄÄ PALVELUA, HÄN VAKUUTTAA SAMALLA, ETTÄ HÄN ON LUKENUT JA YMMÄRTÄNYT NÄMÄ EHDOT JA HYVÄKSYY NE, TÄMÄ OSIO MUKAAN LUKIEN. NÄMÄ EHDOT HYVÄKSYESSÄÄN KÄYTTÄJÄ LUOPUU JOISTAKIN KESKEISISTÄ LAILLISISTA OIKEUKSISTAAN.
  1. PALVELU JA PALVELUN SISÄLTÖ TUODAAN KÄYTTÄJÄN SAATAVILLE ”SELLAISENAAN”, ”KAIKKINE VIRHEINEEN” JA ”SIINÄ MUODOSSA, MISSÄ SE ON KÄYTETTÄVISSÄ”, JA KÄYTTÄJÄ YMMÄRTÄÄ, ETTÄ YELP-YHTIÖT EIVÄT VOI VALVOA, HALLITA TAI SEULOA KÄYTTÄJÄSISÄLTÖÄ TAI KOLMANNEN OSAPUOLEN SISÄLTÖÄ. KÄYTTÄJÄ KÄYTTÄÄ TÄSTÄ SYYSTÄ PALVELUA OMALLA VASTUULLAAN JA OMAN HARKINTANSA MUKAISESTI. YELP-YHTIÖT EIVÄT ANNA PALVELUN LAADUSTA, TÄYDELLISYYDESTÄ, TARKKUUDESTA, LUOTETTAVUUDESTA, TIETOTURVASTA TAI TURVALLISUUDESTA MUKAAN LUKIEN MUTTA RAJOITTUMATTA TIETOJESI TAI PALVELUN SISÄLLÖN TURVALLISUUTEEN MITÄÄN TAKUITA TAI LUPAUKSIA. NIIN OLLEN YELP-YHTIÖLLÄ EI OLE VASTUUVELVOLLISUUTTA KÄYTTÄJÄÄ KOHTAAN MISTÄÄN HENKILÖVAHINGOISTA, MENETYKSISTÄ TAI VAHINGOISTA, JOITA VOI SYNTYÄ ESIM. PALVELUN TOIMIMATTOMUUDEN, AKUN LOPPUMISEN TAI MUIDEN PALVELUUN PÄÄSEMISEEN KÄYTETTYJEN LAITTEIDEN VAJAATOIMINNASTA, PALVELUN SAATAVUUDEN RAJOITTUMISESTA, TURVALLISUUSHEIKKOUKSISTA TAI SIITÄ, ETTÄ KÄYTTÄJÄ ON LUOTTANUT TAI RIIPPUVAINEN YRITYSTEN SIVUJEN, ARVOSANOJEN, ARVOSTELUIDEN (SISÄLTÄEN NIIDEN SISÄLLÖN TAI POIS JÄTETYN SISÄLLÖN, JÄRJESTYKSEN JA ESITYSTAVAN), MITTAREIDEN TAI MUUN SISÄLLÖN, JOTA ON, KÄYTETÄÄN TAI ON ANNETTU SAATAVILLE PALVELUN KAUTTA, LAADUSTA, TÄSMÄLLISYYDESTÄ TAI LUOTETTAVUUDESTA.
  2. YELP-YHTIÖT EIVÄT ANNA MITÄÄN TAKUITA TAI LUPAUKSIA LIITTYEN MIHINKÄÄN KOLMANTEEN OSAPUOLEEN, ESIMERKIKSI PALVELUSSA LUETELTUIHIN YRITYKSIIN TAI MAINOSTAJIIN TAI YRITYKSIIN TAI MAINOSTAJIIN, JOTKA TARJOAVAT TUOTTEITA TAI PALVELUITA PALVELUN KAUTTA, TAI PALVELUN KÄYTTÄJIIN. TÄMÄN MUKAISESTI YELP-YHTIÖT EIVÄT OLE VASTUUSSA KÄYTTÄJÄLLE MISTÄÄN HENKILÖVAHINGOISTA, MENETYKSISTÄ TAI VAHINGOISTA, JOITA SAATTAISI SYNTYÄ MINKÄÄN EDELLÄ MAINITUN KALTAISEN KOLMANNEN OSAPUOLEN TOIMINNASTA TAI TOIMINNAN PUUTTUMISESTA, MUKAAN LUKIEN ESIMERKIKSI TILANTEET, JOISSA TOINEN KÄYTTÄJÄ TAI YRITYS VÄÄRINKÄYTTÄÄ KÄYTTÄJÄN SISÄLTÖÄ, HENKILÖLLISYYTTÄ TAI HENKILÖTIETOJA, TAI JOS KÄYTTÄJÄLLÄ ON NEGATIIVISIA KOKEMUKSIA JONKIN PALVELUSSA MAINITUN TAI NÄKYVÄN YRITYKSEN TAI MAINOSTAJAN TOIMINNASTA. KÄYTTÄJÄ OSTAA JA KÄYTTÄÄ KOLMANSIEN OSAPUOLTEN TÄMÄN PALVELUN KAUTTA TARJOAMIA TUOTTEITA JA PALVELUITA OMALLA VASTUULLAAN JA OMAN HARKINTANSA MUKAISESTI.
  3. JOS KÄYTTÄJÄ ON TYYTYMÄTÖN PALVELUUN, SIIHEN LIITTYVIIN PALVELUIHIN TAI JOHONKIN EPÄKOHTAAN, KÄYTTÄJÄN AINOAT JA YKSINOMAISET OIKEUDET KORVAUKSIIN RAJOITTUVAT SIIHEN, ETTÄ KÄYTTÄJÄ VOI HALUTESSAAN LOPETTAA PALVELUN KÄYTÖN.
  4. YELP-YHTIÖIDEN ENIMMÄISVASTUU KOKONAISUUDESSAAN KÄYTTÄJÄLLE TÄMÄN KOKEMISTA, PALVELUUN TAI NÄIHIN EHTOIHIN LIITTYVISTÄ MENETYKSISTÄ TAI VAHINGOISTA RAJOITTUU SEURAAVISTA SUMMISTA SUUREMPAAN: (i) SE SUMMA, JONKA KÄYTTÄJÄ ON MAHDOLLISESTI MAKSANUT YELP-YHTIÖILLE PALVELUN YHTEYDESSÄ KORVAUSVELVOLLISUUDEN AIHEUTTAVAA TAPAHTUMAA EDELTÄVÄN 12 KUUKAUDEN AIKANA, TAI (ii) 100 YHDYSVALTAIN DOLLARIA.
  5. YELP-YHTIÖIDEN VASTUU RAJOITTUU LAIN SALLIMAAN ENIMMÄISLAAJUUTEEN. YELP-YHTIÖT EIVÄT OLE VASTUUSSA MISTÄÄN (i) EPÄSUORISTA, ERITYISISTÄ, SATUNNAISISTA, RANGAISTUSLUONTOISISTA, RANKAISEVISTA, VÄLILLISISTÄ TAI LUOTTAMUKSEEN LIITTYVISTÄ VAHINGOISTA, (ii) VOITTOJEN TAI TULOJEN MENETYKSISTÄ, (iii) LIIKETOIMINNAN KESKEYTYKSISTÄ, (iv) MAINETTA KOSKEVISTA VAHINGOISTA (v) TIETOJEN HÄVIÄMISESTÄ; TAI (vi) VELVOLLISUUDESTA LIITTYEN KULUTTAJAVAROITUKSEEN MILLÄ TAHANSA YRITYKSESI YRITYSSIVULLA YELPISSÄ. TÄSSÄ OSASSA 12 ESITETYT VAPAUTUKSET JA RAJOITUKSET PYSYVÄT VOIMASSA TOIMINTAMUODOSTA HUOLIMATTA, RIIPPUMATTA SIITÄ, ONKO KYSEESSÄ SOPIMUS, SEN RIKKOMUS (MUKAAN LUKIEN LAIMINLYÖNTI), TIUKKA VASTUU TAI MUU.
 12. VÄLIMIESMENETTELY, KIISTAT JA LAIN VALINTA
  1. Jos olet USA:n tai Kanadan kansalainen:
   1. PAITSI POISSULJETUT VAATEET: KAIKKI KÄYTTÄJÄN JA YELPIN VÄLILLÄ MAHDOLLISESTI ILMENEVÄT KORVAUSHAKEMUS-, TOIMENPIDE- JA OIKAISUPYYNNÖT (”VAATEET”) ON RATKAISTAVA YKSITTÄISELLÄ VÄLIMIESMENETTELYLLÄ; SINÄ JA ME SUOSTUMME SIIHEN, ETTÄ KUKIN VOI NOSTAA VAATEEN TAI OSALLISTUA VAATEISIIN TOISTA VASTAAN VAIN YKSILÖINÄ, EIKÄ KANTAJANA TAI RYHMÄJÄSENENÄ MINKÄÄNLAISESSA RYHMÄKANTEESSA TAI OIKEUSKÄSITTELYSSÄ. ELLEIVÄT KÄYTTÄJÄ JA YELP SOVI TOISIN, VÄLIMIES EI VOI SULAUTTAA TAI YHDISTÄÄ MUIDEN SAMANLAISESSA TILANTEESSA MAHDOLLISESTI OLEVIEN HENKILÖIDEN TAI OSAPUOLTEN VAATIMUKSIA, EIKÄ VÄLIMIES VOI MUUTEN TOIMIA MINKÄÄNLAISEN EDUSTAJALLISEN TAI RYHMÄOIKEUSTOIMENPITEEN, KUTEN RYHMÄKANTEEN, JOHTAJANA TAI PUHEENJOHTAJANA. SINÄ JA YELP LUOVUTTE NIMENOMAISESTI OIKEUDESTA VALAMIEHISTÖOIKEUDENKÄYNTIIN.
   2. Poissuljetut vaateet” tarkoittaa: (a) sinun tai Yelpin esittämiä vaatimuksia, jotka voidaan ratkaista vähäisiä vaatimuksia käsittelevässä tuomioistuimessa, mikäli tuomioistuimen säännöt sen sallivat, tai immateriaalioikeuksia (kuten tekijänoikeudet ja tavaramerkit), Yelpin API-käyttöehtojen rikkomuksia (jotka selkeyden vuoksi mainittakoon nämä ehdot määrittävät) tai edellä mainittujen osan 7 rikkomuksia (esitykset ja takuut). Poissuljetut vaateet voidaan tuoda tuomioistuimen käsittelyyn. Välimieskäsittelyn laajuuteen ja täytäntöönpanokelpoisuuteen liittyvät ongelmat ratkaistaan välimiehen toimesta. Jos korvausvaatimuksia ei voida ratkaista tämän määräyksen mukaisesti, vain kyseinen vaatimus voidaan esittää tuomioistuimelle ja kaikki muut vaateet ovat välimiesmenettelyn alaisia. Tästä luvusta huolimatta kohdassa 3 määriteltyjen yritystilin lisäehtojen mukaisesti liiketoimintavaatimuksiin sovelletaan kyseistä osiota.
   3. Poissuljetut vaateet ja vaateet, joita ei voida ratkaista, on esitettävä tuomioistuimelle. Kalifornian laki säätelee näitä ehtoja (siinä määrin kuin niitä ei ole estetty tai ne eivät ole ristiriidassa liittovaltion lain kanssa), samoin kuin kaikkia sellaisia poissuljetut vaateita tai vaateita, joita ei voida ratkaista, lain ristiriidoista riippumatta. Poissuljetut vaateet ja vaateet, joita ei voida käsitellä välimiesmenettelyssä, ovat San Franciscon piirikunnan osavaltion ja siellä sijaitsevien liittovaltion tuomioistuinten yksinomaisen tuomiovallan alaisia, ja käyttäjä suostuu vaateittensa käsittelyyn näissä tuomioistuimissa.
   4. Välimiesmenettely tulee suorittaa American Arbitration Association (”AAA”) -järjestön toimesta ja sen Consumer Arbitration Rules (kuluttajan välimiesmenettelysäännöt) -sääntöjen mukaisesti. Lisätietoja saat osoitteesta www.adr.org. Yhdysvalloissa voit soittaa numeroon (800) 778 7879. Välimiesmenettely voidaan suorittaa henkilökohtaisesti, asiakirjojen lähettämisen kautta, puhelimitse tai verkossa. Välimies voi myöntää sinulle vahingonkorvauksia, mukaan lukien vahvistuskanne tai kieltovaatimukset, mutta vain siinä määrin kuin on tarpeen yksilöllisten vaatimustesi täyttämiseksi.
   5. Jos välimies pitää välimiesmenettelyä turhana tai sitä on käytetty sopimattomaan tarkoitukseen, Yelp maksaa kaikki arkistoinnin, AAA:n ja välimiehen palkkiot ja kulut. Luovumme
    oikeudesta hakea välimiestuomiota asianajajien palkkioista ja kuluista, jotka liittyvät sinun ja meidän väliseen tarpeelliseen välimiesmenettelyyn.
  2. Jos asut Euroopan talousalueella tai Sveitsissä, näihin ehtoihin sekä sinun ja Yelpin välisiin kiistoihin sovelletaan Irlannin lakia.
  3. Hyväksyt, että kaikkien haasteiden, kolmannen osapuolen löytöpyyntöjen ja muiden kolmannen osapuolen Yelpiin kohdistettujen toimien on oltava Kalifornian San Franciscon maakunnan tuomioistuimen tai siellä sijaitsevien tuomioistuimen antamia, ja suostut kaikkien näiden tuomioistuimen toimivallan alaiseksi kaikissa asiaan liittyvissä toimissa. 
 13. PÄÄTTYMINEN
  1. Käyttäjä voi päättää tämän sopimuksen eli näiden ehtojen voimassaolon milloin tahansa lopettamalla käyttäjätilinsä ja palvelun käytön ja niiden avaamisen ja toimittamalla Yelpille päättämisilmoituksen täällä
  2. Yelp voi sulkea käyttäjän käyttäjätilin, estää häntä käyttämästä joitakin palvelun osia, purkaa minkä tahansa tässä sopimuksessa hänelle myönnetyn lisenssin tai luvan, ja/tai estää häneltä palvelun käytön kokonaan mistä tahansa syystä tai ilman erillistä syytä, ilman erillistä ilmoitusta ja ilman mitään korvausvelvollisuutta. Tällaiset toimet voivat estää käyttäjää käyttämästä tiliään, palvelua, omaa sisältöään, palvelun sisältöä ja kaikkia näihin liittyviä tietoja.
  3. Jos jäsen itse tai Yelp päättää sopimuksen tai jäsenyyden, näiden palveluehtojen kohdat 1, 3, 5, 7–15 pysyvät edelleen täysin voimassa.
 14. YLEISET EHDOT
  1. Yelp pidättää itsellään oikeuden muokata, päivittää tai lakkauttaa palvelun täysin oman harkintansa mukaisesti, milloin tahansa, mistä tahansa syystä tai ilman erillistä syytä, ja ilman ennakkoilmoitusta tai korvausvelvollisuutta.
  2. Jollei edellä olevassa kohdassa 10 toisin mainita, mikään tässä asiakirjassa mainittu seikka ei ole tarkoitettu myöntämään oikeuksia tai korvauksia kolmansille osapuolille, eikä mitään tämän asiakirjan kohtaa tule tulkita niin.
  3. Nämä ehdot muodostavat käyttäjän ja Yelpin välisen, palvelun käyttöä koskevan sopimuksen kokonaisuudessaan, ja ne syrjäyttävät kaikki samojen osapuolten välillä samasta aiheesta mahdollisesti aiemmin solmitut sopimukset. Kumpikin osapuoli hyväksyy sen, etteivät he voi tehdä mitään olettamuksia mistään sellaisesta, mitä ei ole erikseen mainittu näissä ehdoissa.
  4. Jos Yelp jättää käyttämättä jotakin ehtojen sille suomaa oikeutta, tämä ei merkitse kyseisestä oikeudesta tai ehdosta luopumista. Jos kumpi tahansa osapuoli jättää käyttämättä jotakin näiden ehtojen sille suomaa oikeutta, tämä ei tarkoita mistään ehtojen suomista muista oikeuksista luopumista. Ehdoista ei voida luopua muuten kuin Yelpin kirjallisella määräyksellä.
  5. Jos toimivaltaisen lainkäyttöalueen välimies tai tuomioistuin katsoo minkä tahansa näiden ehtojen kohdan olevan täytäntöönpanokelvoton tai pätemätön, kyseistä kohtaa muokataan niin, että se kuvaa osapuolten aikeita, tai kohdasta poistetaan ainoastaan sen verran tekstiä kuin on välttämätöntä, jotta ehdot pysyisivät muutoin täysin voimassa ja täytäntöönpanokelpoisina.
  6. Käyttäjä ei saa ilman Yelpin erikseen antamaa kirjallista suostumusta siirtää näitä ehtoja ja niiden tuomia oikeuksia tai velvollisuuksia muille tai luovuttaa niitä eteenpäin tai myöntää niihin alioikeuksia muille. Yelp saa kuitenkin siirtää tai luovuttaa ehdot ja niiden tuomat oikeudet tai velvollisuudet rajoituksetta. Käyttäjän mahdollisesti tekemät siirtoyritykset rikkovat näitä ehtoja ja ovat tästä syystä mitättömiä.
  7. Käyttäjä hyväksyy, että käyttäjän ja Yelpin välillä ei ole näiden ehtojen myötä tai käyttäjän palvelun käytön myötä minkäänlaista yhteistyöprojekti- tai -yritys-, kumppanuus-, työsuhde-, toimitsija-, agentti-, erityis- tai luottamussuhdetta. 
  8. Ehtojen eri osioiden otsikot on tarkoitettu ainoastaan ehtojen lukemisen helpottamiseksi, eikä otsikoilla ole mitään sopimuksellista tai lainopillista merkitystä.

Yelp Ireland Ltd., 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Ireland; CRO no: 484943; ALV no: IE 9753764M; Toimitusjohtaja: E. Jajeh (US); Yhteystiedot, Puh: +353.(0)1.4863212. Yelp Ireland Ltd. on Irlannissa rekisteröity osakeyhtiö.


Yritystilin lisäehdot 

Päivitetty viimeksi 13. joulukuuta 2019.

Edellä olevien palvelun ehtojen lisäksi käyttäjän pääsyoikeuteen yritystiliin ja sen käyttöön sovelletaan seuraavia ehtoja (”yrityksen ehdot”). Jos yrityksen ehtojen ja palveluehtojen välillä on ristiriita, sovelletaan ensisijaisesti yritysten ehtoja. Jos olet ostanut Yelpiltä tuotteita tai palveluita yrityksesi puolesta (esim. mainoksia tai yrityksen työkaluja tai ohjelmistoja), ostoksen ehtoja sovelletaan ensisijaisesti, jos ne ovat ristiriidassa näiden yrityksen ehtojen kanssa. Näissä yritysten ehdoissa käytettyjen isoilla alkukirjaimilla kirjoitettujen sanojen tarkoitukset ovat palveluehtojen määritelmien ja kuvauksien mukaisia. Kun käyttäjä luo, avaa tai käyttää yritystiliään, hän suostuu samalla näihin yritysten ehtoihin ja solmii oikeudellisesti sitovan sopimuksen Yelpin kanssa. Käyttäjällä ei ole valtuuksia luoda, avata, tai käyttää yritystiliä, jos hän ei hyväksy näitä yritysten ehtoja. 

KÄYTTÄJÄN TULEE LUKEA NÄMÄ YRITYSTEN EHDOT HUOLELLISESTI, SILLÄ NIISSÄ VAADITAAN YKSILÖLLISTÄ SOVITTELUA TAI VÄLIMIESMENETTELYÄ RIITOJEN RATKAISEMISEEN OIKEUDENKÄYNTIEN TAI JOUKKOKANTEIDEN SIJAAN, JA EHDOISSA MYÖS RAJOITETAAN KÄYTTÄJÄN RIITATILANTEESSA KÄYTETTÄVISSÄ OLEVIA OIKEUSTOIMIA

Jos käyttäjä itse tai Yelp purkaa näiden yritysten ehtojen hyväksynnän, nämä yritysten ehdot ovat edelleen täysin voimassa.

 1. VAATIMUKSET, ESITYKSET JA TAKUUT
  1. Jotta saat pääsyn palveluihin tai voit käyttää niitä, suostut siihen, että:
   1. käyttäjällä on valtuutus toimia yritystiliisi liittyvän tai sen kautta vaaditun yrityksen/yritysten puolesta ja hyväksyä yritysten ehdot edellä mainittujen yritysten (mukaan lukien vastaavat yhteisöt) puolesta (edellä mainittu yritys tai yritykset, käyttäjän ”yritys”)
   2. käyttäjä saa pääsyn ja voi käyttää yrityksen sivua vain siinä määrin, kuin hän on oikeustoimikelpoinen valtuutettuna yrityksen edustajana
   3. käyttäjä ei käytä asiakastiliä yrityksen toimiin, sisältäen mm. arvosteluiden ilmoittamiseen tai viestinnän lähettämiseen henkilöille, jotka ovat arvostelleet yritystäsi
   4. käyttäjä noudattaa sovellettavia lakeja eikä tarjoa, mainosta, myy tai vuokraa laittomia tuotteita ja/tai palveluita
   5. myönnät Yelpille ei-siirrettävän, ei-yksinomaisen, tekijänoikeusvapaan rajoitetun lisenssin näyttää julkisen verkkosivustosi palveluissa tai mahdollistaa sen näytön iframe- tai muun kehysteknologian kautta
   6. käyttäjä hyväksyy, että me saatamme ottaa häneen yhteyttä mm. puhelimitse tai sähköpostitse hänen meille antamillaan tiedoilla, hänen julkisesti saataville antamillaan tiedoilla tai tiedoilla, joita meillä on tallessa käyttäjän yhtiöön liittyen, ja että viestintäämme käyttäjän kanssa (mukaan lukien puhelut) saatetaan valvoa ja nauhoittaa laadunvalvontatarkoituksiin
   7. ymmärrät, että voimme näyttää yrityksesi taloudellista kuntoa koskevia tietoja ja saatamme asettaa kyseisiä tietoja koskevan kuluttaja-ilmoituksen yrityssivullesi
   8. ymmärrät ja suostut siihen, että voimme jakaa tiettyjä koostettuja tai muuten tunnistettamattomissa olevia tietoja vastauksistasi tarjouspyyntöihin muilta yrityksiltä, esimerkiksi yritysten kokonaislukumäärän ja näiden vastausten nopeuden ja
   9. käyttäjä ymmärtää ja tiedostaa, että tiettyjen kuluttajasopimusten halventamattomuuslausekkeet ja -ehdot, kuten ehdot, joilla yritetään estää tai kieltää arvostelujen (sisältäen ehdot, joilla kuluttajat voivat saada rangaistuksen tai sakon arvostelun lähettämisestä) tekemisen yrityksestäsi kielletään Kalifornian lain (Cal. Civil Code § 1670.8) mukaan ja liitovaltion Consumer Review Fairness Act -lain (15 U.S. Code § 45b) mukaan, ja käyttäjä hyväksyy, että hän ei sisällytä edellä mainitun kaltaisia ehtoja kuluttajasopimuksiinsa tai muuten yritä toimeenpanna halventamis- tai (kuluttajan) ”hiljentämis-” ehtoja kuluttajia kohtaan missään tilanteessa. Ymmärrät, että saatamme julkisesti ilmoittaa kuluttajille, mukaan lukien asettamalla kuluttaja-ilmoituksen liiketoimintasivulle, jos meillä on hyvä syy uskoa, että liiketoimintasi käyttää näitä lausekkeita.
  2. Käyttäjä edustaa ja takaa, että hän ei itse eikä valtuuta tai suostuttele ketään muuta osapuolta seuraaviin asioihin:
   1. hän ei tarjoa minkäänlaisia kannustimia, kuten alennuksia, ilmaisia tuotteita, hyvityksiä, lahjakortteja, kilpailuun osallistumisia, tarjouksia tai sovittuja hintoja vastineeksi yrityksellesi tehtyjen arvosteluiden julkaisemisesta tai arvosteluiden julkaisematta jättämisestä, ja ymmärrät ja tiedostat, että Yelp saattaa kuluttajavaroitusten avulla julkisesti ilmoittaa kuluttajille edellä mainitun kaltaisista kannustimista tai muista yrityksistä saada, estää tai poistaa arvosteluita
   2. hän ei pyydä asiakkailtaan arvosteluita
   3. hän ei kirjoita arvosteluita yritykselleen tai kilpaileville yrityksille tai äänestä kummankaan sisällöstä (esim. käyttäjien tekemien arvosteluiden äänestäminen hyödyllisiksi, hauskoiksi tai houkutteleviksi)
   4. hän ei suostuttele tai maksa ketään julkaisemaan, olemaan julkaisematta tai poistamaan arvosteluita tai muuten yritä kiertää Yelpin suositteluohjelmistoa (määritelty alempana) tai huijauksentunnistusjärjestelmää
   5. hän ei yritä luoda automaattisia, väärennettyjä tai muuten vääriä mainoksen näyttökertoja, tiedusteluita, konversioita, mainosten klikkauksia tai muita toimia
   6. hän ei käytä mitään automaattisia tapoja, tietojenharavoimista tai tiedonpoimintaa saadakseen pääsyn Yelpin tietoihin, sisältöihin ja/tai arvosteluihin, tiedustellakseen niistä tai muuten kerätäkseen Yelpin tietoja, sisältöä ja/tai arvosteluita kuluttajasivustolta tai yrityssivulta, paitsi, jos Yelp nimenomaisesti sallii sen (esim. osoitteessa www.yelp.com/robots.txt kuvatulla tavalla)
   7. hän ei käytä mitään Yelpin tuotemerkkejä tai palvelumerkkejä millään tavalla ilman Yelpin etukäteen antamaa kirjallista lupaa tai
   8. hän ei vääristele henkilöllisyyttään tai suhteitaan kenellekään Yelpin yhteydessä.
  3. Käyttäjä ymmärtää ja tiedostaa, että Yelp antaa kuluttajien julkaista sisältöä hänen yrityksestään sisältäen kuvia, arvosanoja ja arvosteluita. Käyttäjä ymmärtää ja tiedostaa, että Yelp käyttää automaattista ohjelmistoa näyttääkseen luotetuimmat ja hyödyllisimmät arvostelut näkyvämmin, kun taas muut arvostelut saavat vähemmän näkyvyyttä (”suositteluohjelmisto”). Käyttäjä ymmärtää ja tiedostaa, että vaikka Yelp käyttää suositteluohjelmistoaan tunnistaakseen mahdollisesti vähemmän hyödylliset arvostelut, suositteluohjelmisto saattaa joskus asettaa oikeita ja kelvollisia arvosteluita huonoon asemaan tai olla huomaamatta väärennettyjä tai sääntöjenvastaisia arvosteluita. Käyttäjä ymmärtää ja tiedostaa, että mitkään mainosten ja muiden maksettujen ominaisuuksien ostaminen Yelpiltä ei vaikuta suositteluohjelmistoon tai muuten anna käyttäjälle lupaa tai mahdollista käyttäjää suoraan tai epäsuorasti muuttamaan arvosteluita tai vaikuttamaan siihen, miten ja missä arvostelut näkyvät Yelpissä tai näkyvätkö ne Yelpissä ollenkaan.

   Seuraavia osioita 2 ja 3 sovelletaan käyttäjään vain, jos hän on USA:n tai Kanadan asukas:

 2. VASTUUVAPAUSLAUSEKKEET JA VASTUUNRAJOITUKSET
  KÄYTTÄJÄN TULEE LUKEA TÄMÄ OSIO HUOLELLA, SILLÄ SIINÄ RAJOITETAAN YELP-YHTIÖIDEN VASTUUTA KÄYTTÄJÄN SUHTEEN. SELKEYDEN VUOKSI ALLA OLEVAA SOVELLETAAN NÄIDEN EHTOJEN OSIOSSA 12 KUVAILTUJEN VASTUUVAPAUSLAUSEKKEIDEN JA VASTUURAJOITUSTEN LISÄKSI.
  Liittovaltion laki Communications Decency Act (47 U.S. Code § 230) rajoittaa interaktiivisten tietokonepalveluiden, kuten Yelpin, vastuuta roolissaan kolmannen osapuolen sisällön julkaisijana, sisältäen asiakkaiden tekemät arvostelut. Lisäksi anti-SLAPP -lait, kuten Kalifornian Cal. Civ. Proc. Code §  425.16 saattavat vaatia käyttäjää maksamaan Yelpin asianajokulut, jos hän yrittää asettaa edellä mainittujen kaltaisia vastuita Yelpiä kohtaan.
 3. VÄLIMIESMENETTELY, KIISTAT JA LAIN VALINTA
  SELKEYDEN VUOKSI TÄMÄ OSIO KOSKEE KAIKKIA SINUN TAI YELPIN ESITTÄMIÄ LIIKETOIMINTAVAATEITA. MUUT KUIN TÄMÄN KOHDAN ALAISET VAATEET OVAT NÄIDEN EHTOJEN KOHDAN 13 ALAISIA.
  Poissuljettuja liiketoimintavaatimuksia lukuun ottamatta ristiriidat tai vaatimukset, jotka johtuvat seuraavista seikoista: (a) nämä ehdot tai niiden rikkominen; tai (b) yritystilisi tai yrityssivusi avaaminen tai käyttö; (jokainen ristiriita tai vaatimus, ”liiketoimintavaade”) käsitellään välimiesmenettelyllä, jonka järjestää American Arbitration Association -järjestö omien Commercial Arbitration Rules -sääntöjensä mukaisesti, ja välimiehen antama tuomio voidaan siirtää käsiteltäväksi mihin tahansa tuomioistuimeen, jolla on tuomiovaltaa asiaan liittyen. Välimies antaa perustellun kirjallisen päätöksen, jossa on kaikki tosiasiat, tiedot ja lait, joihin perustuen päätös on tehty. Välimiehellä ei ole valtaa tehdä oikeudellisia virheitä, ja toimivaltainen tuomioistuin voi sellaisen virheen perusteella kumota tai oikaista päätöstä oikeudellisen tarkastelun jälkeen California Arbitration Act -lain mukaisesti. ”Poissuljetut liiketoimintavaateet” tarkoittaa immateriaaliomaisuuteen (kuten tekijänoikeudet ja tavaramerkit) tai palveluehtojen kohdan 7 rikkomiseen (esitykset ja takuut) liittyviä vaateita.

  Yksi välimies kuulee vaatimukset ja liiketoimintavaateet. Välimiesmenettelyn sovittelu pidetään San Franciscossa, Kaliforniassa, mutta osapuolet voivat päättää itse, ovatko he paikalla henkilökohtaisesti, puhelimen välityksellä tai lähetettyjen asiakirjojen kautta. Välimiesmenettelyn sovitteluun sovelletaan Kalifornian osavaltion lakeja. Voittava osapuoli on oikeutettu saamaan hyvityksen kohtuullisista asianajokuluista.

  HUOLIMATTA EDELLÄ MAINITUISTA ASIOISTA, MINKÄ TAHANSA KORVAUSVAATIMUKSEN TAI LIIKETOIMINTAVAATEEN TAPAUKSESSA, SISÄLTÄEN MUTTA RAJOITTUMATTA POISSULJETTUIHIN LIIKETOIMINTAVAATEISIIN, JOKA EI OLE VÄLIMIESMENETTELYN ALAISENA, KÄYTTÄJÄ HYVÄKSYY OLEVANSA KALIFORNIAN SAN FRANCISCON MAAKUNNAN OSAVALTIOLLISTEN JA LIITTOVALTIOLLISTEN TUOMIOISTUINTEN HENKILÖKOHTAISEN JA YKSINOMAISEN TUOMIOVALLAN ALAINEN JA YKSINOMAAN TÄMÄN ALUEEN TUOMIOISTUINTEN KÄRÄJÄPAIKOISSA. NÄIDEN YRITYSEHTOJEN OIKEUDELLINEN KÄSITTELY TAPAHTUU SAN FRANCISCON MAAKUNNASSA KALIFORNIASSA.

  KÄYTTÄJÄ JA YELP HYVÄKSYVÄT, ETTÄ KUMPIKIN VOI ASETTAA TAI OSALLISTUA LIIKETOIMINTAVAATEIDEN ASETTAMISEEN TOISTA VASTAAN VAIN KUNKIN YKSILÖLLISEN OIKEUSTOIMIKELPOISUUDEN MUKAAN, EIKÄ ASIANOMISTAJANA TAI JÄSENENÄ MISSÄÄN (OLETETUISSA) RYHMÄOIKEUSTOIMENPITEISSÄ, KUTEN RYHMÄKANTEISSA TAI EDUSTAJALLISISSA OIKEUDELLISESSA TOIMENPITEESSÄ. ELLEIVÄT KÄYTTÄJÄ JA YELP SOVI TOISIN, VÄLIMIES EI VOI SULAUTTAA TAI YHDISTÄÄ MUIDEN SAMANLAISESSA TILANTEESSA MAHDOLLISESTI OLEVIEN HENKILÖIDEN TAI OSAPUOLTEN LIIKETOIMINTAVAATEITA, EIKÄ VÄLIMIES VOI MUUTEN TOIMIA MINKÄÄNLAISEN EDUSTAJALLISEN TAI RYHMÄOIKEUSTOIMENPITEEN, KUTEN RYHMÄKANTEEN, JOHTAJANA TAI PUHEENJOHTAJANA. JOS LIIKETOIMINTAVAATEESSA KYSEENALAISTETAAN TÄMÄN OSION PÄTEVYYS TAI MUU OMINAISUUS, JA TUOMIOISTUIN TOTEAA TÄMÄN OSION OLEVAN PÄTEMÄTÖN, TÄYTÄNTÖÖNPANOKELVOTON TAI LAITON, TÄMÄN LIIKETOIMINTAVAATEEN RATKAISIJAN TULEE OLLA TUOMIOISTUIN EIKÄ VÄLIMIES. 

Yelp Ireland Ltd., 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Ireland; CRO no: 484943; ALV no: IE 9753764M; Toimitusjohtaja: E. Jajeh (US); Yhteystiedot, Puh: +353.(0)1.4863212. Yelp Ireland Ltd. on Irlannissa rekisteröity osakeyhtiö.